Habanero Hot Sauce, mango

Ingredienser

  • ca 4 - 8 st Habanero (eller annan chili)
  • 1 mango, mogen och söt, eller fryst mango
  • 1 "tumme" ingefära
  • ½ gul lök
  • 2 vitlöksklyftor utan skal
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 st citron
  • 1 tsk rörsocker
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl vatten

Gör så här

  1. Skala mangon och löken.

  2. Skär mango, lök, vitlök och ingefära i lagom stora bitar.

  3. Dela och ta bort stjälkar från chilin. 
    Låt frö och fröfäste vara kvar om du vill ha såsen extra stark.

  4. Låt mango, lök, vitlök, ingefära och habanero sjuda försiktigt i en kastrull tillsammans med vattnet, tills allt mjuknat, ca 10 minuter.

  5. Tillsätt salt och socker. Låt sjuda en minut till.

  6. Mixa sedan allt tillsammans med vitvinsvinägern och saften från citronen.

  7. Låt svalna och häll upp i lämpliga flaskor. Förvara i kylskåp för bästa hållbarhet.
Tillagd i varukorgen