Habanero Hot Sauce, mango
Ingredienser
- ca 4 - 8 st Habanero (eller annan chili)
- 1 mango, mogen och söt, eller fryst mango
- 1 "tumme" ingefära
- ½ gul lök
- 2 vitlöksklyftor utan skal
- 1,5 dl vitvinsvinäger
- 1 st citron
- 1 tsk rörsocker
- 1 tsk salt
- 2,5 dl vatten
Gör så här
- Skala mangon och löken.
- Skär mango, lök, vitlök och ingefära i lagom stora bitar.
- Dela och ta bort stjälkar från chilin.
Låt frö och fröfäste vara kvar om du vill ha såsen extra stark.
- Låt mango, lök, vitlök, ingefära och habanero sjuda försiktigt i en kastrull tillsammans med vattnet, tills allt mjuknat, ca 10 minuter.
- Tillsätt salt och socker. Låt sjuda en minut till.
- Mixa sedan allt tillsammans med vitvinsvinägern och saften från citronen.
- Låt svalna och häll upp i lämpliga flaskor. Förvara i kylskåp för bästa hållbarhet.