Habanero Hot Sauce, mango
Ingredienser
- ca 3 st Habanero (eller annan chili)
- 1 mango, så mogen och söt som möjligt
- ½ gul lök
- 2 vitlöksklyftor utan skal
- 1,5 dl äppelcidervinäger
- 1 st lime
- 1 tsk rörsocker
- 1 tsk salt
- 2,5 dl vatten
Gör så här
- Skala mangon och löken.
- Skär mango, lök och vitlök i lagom stora bitar.
- Dela och ta bort stjälkar från chilin.
Låt frö och fröfäste vara kvar om du vill ha såsen extra stark.
- Låt mangon, löken, vitlöken och habaneron sjuda försiktigt i en kastrull tillsammans med vattnet, tills allt mjuknat, ca 10 minuter.
- Tillsätt salt och socker. Låt sjuda en minut till.
- Mixa sedan allt tillsammans med äppelcidervinägern och saften från limen.
- Låt svalna och häll upp i lämpliga flaskor. Förvara i kylskåp för bästa hållbarhet.