Jalapeno Hot Sauce

Ingredienser

  • 450g Jalapeno, ca 10st (eller annan chili)
  • 1 Lök
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1 tsk Mexikansk oregano (valfritt)
  • 1/4 tsk Kummin (valfritt)
  • 1/2 tsk Grovmalen svartpeppar
  • 1,5 dl Vitvinsvinäger
  • 1 dl Vatten
  • 1/2 tsk Salt
  • ca 10 kvistar Koriander
    (eller dill för sås till fisk/skaldjur,
    persilja till det mesta,
    basilika eller annan ört,
    om man inte gillar Koriander)
  • Saft från 1 Lime
  • Lite smör eller olja till stekning

Gör så här

  1. Ta bort stammen från Jalapenjon och skär dem i halvor.
    (Eller valfri chili. Tänk bara på att anpassa mängd efter önskad hetta.)

  2. Svetta lök och vitlök på medelvärme i lite olja eller smör.

  3. När löken mjuknat, lägg i Oregano, Kummin och Svartpeppar.

  4. Låt gå ihop en stund, helst utan att det får färg.

  5. Tillsätt Jalapenjo, Vitvinsvinäger, Vatten och Salt.

  6. Låt koka upp.

  7. Mixa ihop allt, tillsammans med Koriandern och Limejuicen.

  8. Låt svalna och häll upp i lämpliga flaskor. Förvara i kylskåp för bästa hållbarhet.
Tillagd i varukorgen